Kişisel Bilgilerimizi Nasıl Koruruz?

Kişisel bilgilerimizi korumak için yapabileceğimiz bazı önemli adımlar var. Örneğin:

- İnternet ve sosyal medyada kendimizle ilgili çok fazla bilgi paylaşmamalıyız. Özellikle adres, telefon numarası, T.C. kimlik numarası gibi hassas bilgileri vermeyelim¹².

- Güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmamalıyız. İnternet sitesinin adresinin doğru olduğundan ve https ile başladığından emin olalım²³.

- Kullandığımız cihazlarda ve uygulamalarda güncel bir güvenlik yazılımı bulunduralım. Virüs ve kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmak için güncellemeleri atlamayalım²⁴.

- Her platformda farklı ve güçlü şifreler kullanalım. Şifrelerimizi kolay tahmin edilebilir veya kişisel bilgilerimizi içeren kelimelerden oluşturmayalım²⁴.

- Halka açık kablosuz ağlara bağlandığımızda kritik işlemler yapmaktan kaçınalım. Şifresiz internet bağlantıları kötü niyetli kişiler tarafından verilerimizi ele geçirmek için kullanılabilir²⁴.


Bu ve benzeri önlemler alarak kişisel verilerimizi korumak için daha bilinçli davranabiliriz. Umarım bu bilgiler işinize yarar. 😊


Kaynak: Bing ile konuşma, 04.01.2024

(1) Kişisel Verilerilerimizi Nasıl Koruyabiliriz? - Technopat. https://www.technopat.net/2019/09/29/kisisel-verilerilerimizi-nasil-koruyabiliriz/.

(2) Kişisel verilerimi nasıl koruyabilirim – KVKK Danışmanlığı / Hukuk .... http://kvksistemi.com/kisisel-verilerimi-nasil-koruyabilirim/.

(3) Kişisel Veriler ve Kişisel Bilgi Güvenliği - BTK - İNTERNET. https://internet.btk.gov.tr/kisisel-veriler-ve-kisisel-bilgi-guvenligi.

(4) Kişisel Veri Nedir? | Garanti BBVA. https://www.garantibbva.com.tr/blog/kisisel-veri-nedir.

Yorumlar